06 May

Meimaand Fietsmaand in Breda

De maand mei staat in het teken van fietsen in Breda! De gemeente Breda is al geruime tijd bezig om de Bredanaar meer op de fiets te krijgen, onder de naam: ‘Breda Bicicletta’ wordt er van alles gedaan om dit te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan het gratis maken van alle fietsenstallingen, het unieke logo wat ontworpen is om het fietsen in Breda extra onder de aandacht te brengen en alle merchandise die daar bij komt kijken.

Breda is uiterst geschikt voor de fietsliefhebber! Denk bijvoorbeeld aan de gebieden rond het Mastbos, het Markdal, de Asterdplas en noem zo maar op. Allemaal plekken waar ter hartenlust gefietst kan worden. Maar ook binnen de stadsgrenzen, bijvoorbeeld door het altijd gezellige Ginneken, of richting het centrum. Er is in Breda genoeg te zien vanaf de fiets.

Eigenlijk zou het iedere maand wel een fietsmaand moeten zijn. Vooral in de maanden wanneer het weer ons fietsers goed gezind is. Fietsen is namelijk leuk, gezond en harstikke groen!

Zoek je nou nog een leuk shirt voor wanneer je op de fiets stapt, het 076Fietst shirt met het speciaal voor Breda Bicicletta ontworpen logo is te vinden bij de jongens van 076MyWayOfLife aan de Tolbrugstraat nummer 16 of op www.076mywayoflife.nl andere merchandise van Breda Bicicletta is onder andere te vinden bij KAMU aan de Boschstraat.

Meimaand Fietsmaand, waarom pakken we juni, juli en augustus daar niet minimaal bij?

22 Apr

Koningsdag Breda 2016

Op woensdag 27 april kleurt Breda weer Oranje. Dat is niet gek, maar als echte oranje stad heeft Breda toch altijd een speciaal, extra, oranje tintje.

Er zijn in Breda talloze activiteiten te bezoeken. Voor de kleine Bredanaars en hobbyisten start al vroeg de vrij- en hobbymarkt in het stadspark Valkenberg. Hier kun je eindeloos rond snuffelen naar leuke hebbedingetjes, je kunt jonge verkopers een extra zakcentje bezorgen door een oud boekje te kopen en natuurlijk staan er hier ook allerlei attracties om het vertier compleet te maken.

Ben je meer van het feestgedruis? Dan kun je vanaf 12:00 al terecht op de Grote Markt. Hier staan een aantal podia met een breed scala aan artiesten. Denk aan De Gebroeders Ko en diversie DJ’s.

Niet alleen de Grote Markt maar ook De Havermarkt, De Haven en het Kerkplein zullen oranje kleuren en de ondernemers op die plaatsen zorgen er voor dat je je geen moment hoeft te vervelen.

Het grootste Bredase oranje feestje is er één met een Amsterdams tintje. Het 538Koningsdag feest komt voor de 3e keer naar Breda. Voorheen werd het altijd gevierd in Amsterdam, eerst op het museumplein en later op het terrein bij de RAI. Dit jaar staat er een bijzonder optreden op de planning. Niemand minder dan Tiësto en DJ Hardwell, beide voormalig nummer 1 DJ van de wereld en beide afkomstig uit Breda, zullen samen een optreden verzorgen! Dit wordt gezien als het hoogtepunt van Koningsdag 2016 voor Breda.

Zoek je nog een oranje outfit? De mannen van 076MyWayOfLife spelen hier altijd op in. Al hun ontwerpen zijn te verkrijgen op een oranje shirt en ze hebben tevens 2 speciale Koningsdag ontwerpen. Je kleding met een 076 tintje, Breda in woord en beeld of één van de andere ontwerpen met een verwijzing naar De Parel van het Zuiden shop je bij deze winkel aan de Tolbrugstraat 16 of op www.076mywayoflife.nl

per pagina
Bezig met laden...