Op woensdag 27 april kleurt Breda weer Oranje. Dat is niet gek, maar als echte oranje stad heeft Breda toch altijd een speciaal, extra, oranje tintje.

Er zijn in Breda talloze activiteiten te bezoeken. Voor de kleine Bredanaars en hobbyisten start al vroeg de vrij- en hobbymarkt in het stadspark Valkenberg. Hier kun je eindeloos rond snuffelen naar leuke hebbedingetjes, je kunt jonge verkopers een extra zakcentje bezorgen door een oud boekje te kopen en natuurlijk staan er hier ook allerlei attracties om het vertier compleet te maken.

Ben je meer van het feestgedruis? Dan kun je vanaf 12:00 al terecht op de Grote Markt. Hier staan een aantal podia met een breed scala aan artiesten. Denk aan De Gebroeders Ko en diversie DJ’s.

Niet alleen de Grote Markt maar ook De Havermarkt, De Haven en het Kerkplein zullen oranje kleuren en de ondernemers op die plaatsen zorgen er voor dat je je geen moment hoeft te vervelen.

Het grootste Bredase oranje feestje is er één met een Amsterdams tintje. Het 538Koningsdag feest komt voor de 3e keer naar Breda. Voorheen werd het altijd gevierd in Amsterdam, eerst op het museumplein en later op het terrein bij de RAI. Dit jaar staat er een bijzonder optreden op de planning. Niemand minder dan Tiësto en DJ Hardwell, beide voormalig nummer 1 DJ van de wereld en beide afkomstig uit Breda, zullen samen een optreden verzorgen! Dit wordt gezien als het hoogtepunt van Koningsdag 2016 voor Breda.

Zoek je nog een oranje outfit? De mannen van 076MyWayOfLife spelen hier altijd op in. Al hun ontwerpen zijn te verkrijgen op een oranje shirt en ze hebben tevens 2 speciale Koningsdag ontwerpen. Je kleding met een 076 tintje, Breda in woord en beeld of één van de andere ontwerpen met een verwijzing naar De Parel van het Zuiden shop je bij deze winkel aan de Tolbrugstraat 16 of op www.076mywayoflife.nl